Fii propria persoană!

Nu am mai scris demult, dar revin cu un post pentru ca in ultima vreme am fost bombardat pe Facebook si mail de mesaje absolut enervante. Am pornit blog-ul scriind despre lucruri care ma enerveaza si in ultima perioada sunt absolut exasperat de mesajele anti-Basescu si trebuie sa ma descarc undeva. Foarte multi dati share mesajelor anti ceva. Acum e la moda sa fi contra lui Base. Nu-i nimic, toata lumea are dreptul la o parere, dar sunt de parere ca inainte de a-ti exprima acea parere, trebuie sa analizezi chestiunea in cauza, nu sa te iei dupa turma. De cele mai multe ori aud din gura celor din jur, afirmatii facute de oarecare „lideri de opinie”, negandite, neargumentate si ma intreb oare a meritat sacrificiul celor de dinaintea noastra pentru ca noi sa avem libertatea de a gandi si de a ne exprima liber ideile. Atat timp cat urmam orbeste un oarecare trend, fara sa analizam, fara sa ne punem intrebari cu privire la problema respectiva, mai suntem liberi? Cineva, candva, afirma ceva de genul „pune sub indoiala totul, inclusiv factul de a pune sub indoiala totul”. Nu e un citat exact, nici nu retin cine a lansat ideea asta, dar ma caracterizeaza in totalitate. E bine sa ai propriile opinii, dar stii sigur ca sunt opiniile tale si nu esti manipulat?

Sa revin la anti-Basesism. Suntem dusi atat de usor de nas in treaba asta. Personal sunt de parere ca din moment ce a fost ales in functie trebuie sa-si duca pana la capat mandatul si apoi sa se analizeze daca si ce a facut prost. Nu zic ca a fost cea mai buna alegere la presedentie, dar nici nu putem alunga un conducator de stat ca asa ni se scoala noua. Nu vroiam sa ma duc la vot, dar acum sunt hotarat sa merg si sa votez impotriva demiterii pentru simplul fapt ca nu mi se ofera o alternativa cat de cat mai buna. E trist ca in momentul asta am ajuns sa alegem cel mai mic rau dintre doua rele, dar asta e realitatea actuala si ma conformez. Nu mi-am exercitat pana acum dreptul de vot decat la celalalt referendum unde am votat la fel, impotriva demiterii. Nici de acum incolo nu o sa ma duc la vot atat timp cat sunt convins ca lucrurile nu au cum sa se schimbe. Si de ce nu se schimba? Pentru ca piata politica de la noi permite traseismul. Un partid ar trebui sa aiba integritate si sa refuze incadrarea in randurile sale a unor personaje care pana ieri erau intr-un partid cu alta doctrina decat a ta. Sunt de parere ca ar trebui facute analize serioase cu privire la persoanele care sunt acceptate intr-un oarecare partid. Nu se intampla asa ci azi esti de centru dreapta, maine de centru stanga, poimanie esti extremist, la un moment devii moderat. Toate anomaliile astea apar pentru ca doctrinele partidelor sunt inexistente sau chiar daca exista sunt undeva puse in asteptare, uitate in niste dosare prafuite. Astfel ajungem sa schimbam partidele de la conducere, dar totusi sa fim condusi de aceiasi oameni, niste oportunisti, care sar de la partid la partid in functie de trend-ul pe care il urmeaza populatia. Cand treburile acestea vor inceta, voi merge si eu la vot, voi vota partidul cu doctrina cea mai apropiata de ideile mele, insa acum nu am ce sa aleg, chiar toti sunt o apa si-un pamant.

Afirmam intr-un post vechi ca n-o sa scriu despre politica. Pot fi considerat un ipocrit in baza acestei afirmatii, dar va raspund ca nu am scris despre politica ci despre manipulare, despre cum ne asumam opinii fara a le gandi si argumenta, despre faptul ca e mai usor sa urmezi un trend decat sa ai propriile puncte de vedere, despre faptul ca nu trebuie sa-mi acceptati ideile, creati-vi-le pe ale voastre, incercati mereu sa analizati lucrurile inainte de a face o afirmatie, oricat de banala ar fi ea.

xo xo

Lasă un comentariu